Re: inetHOME
Autor:
z.hofbauer (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2004 23:13
uf, tak jsem se konečně dostal k tomu, abych něco napsal, omlouvám se za to malé zdržení, ale je toho ted nějak moc, s Tomášem se hodlám spojit, jakmile mi to čas trochu umožní a dáme dohromady nějaké povídání
alespon v kostce
agregace vzhledem k tomu, že jde o sdílené pásmo 2,4GHz a není možné v tomto pásmu garantovat rychlost, tak uvádíme 1:3 aby byla dostatečná rezerva
druhá věc je, že máme v současné době k dispozici 20Mb z optiky na ropovodu v Těchlovicích a naplnit tuto kapacitu bude trvat hodně dlouho, tak se nepředpokládají výrazné poklesy na rychlostech
určitě si někdo všimnul, že naše síť běhala takřka měsíc bez jakéhokoli zabezpečení, zajištění a bylo možné se přihlásit a bagrovat zcela zdarma, bylo to účelem a tak bylo možno ověřit kapacitu, rychlost a zatížení
v pondělí se uzavírá net a montují se zařízení SOEKRIS, nebude tak již možné se přihlásit do netu zdarma na 3 přístupových bodech
jedná se o přístupák v ulici Na Vinici, tř. 5 května a v ulici Stodská
tyto body již pojedou tzv. na ostro
v pondělí se spouští přístupák na Brožíkově ulici, tento pojede zatím do odvolání jako zkušební provoz opět volný, to jest zdarma, avšak pozor, tento bod má obrácenou polarizaci, je to z toho důvodu, aby bylo možné opakovat kanály použité jinde ve Stříbře, přeci jen kanálů je 13 a jsou tu i ostatní uživatelé, takže se snažíme si nedělat problémy a být ohleduplní i k ostatním uživatelům sdíleného pásma
jedeme v B modu, to jest 11Mb, nechceme záměrně použít 54 mod, to jest G, protože tento druh provozu zabere větší šířku pásma a už takhle tu je husto, nehledě na to, že spoustu zařízení tento režim nepodporuje
a ted něco o rychlostech a cenách, podařilo se mi pro Stříbro exkluzivně zajistit za prvé agregaci 1:3, což je si myslím pro uživatele příjemné, že poklesy rychlostí nebudou tak hrozné
za další, protože disponujeme poměrně velkou kapacitou, je možné nabídnout za přijatelné ceny větší rychlosti
192kb ............... 399,-
256kb ............... 599,-
512kb ............... 999,-
pro rychlosti 256kb a 512kb je možné si přiobjednat ještě rychlost 128kb za 100,- včetně daně (jako příklad uvedu vedoucí pracovník a sekretářka, či podnikatel a jeho ratolesti doma), samotnou 128kb však nenabízíme, každá tato rychlost má samostatné přihlášení a svou agregaci
ceny jsou včetně daně, to jest koncové a pro normálního pracujícího člověka dostupné, alespon si myslím já osobně
něco o technice: z optiky v Těchlovicích jde signál na 10GHz pojítkem SVM, někdo ho zná jako Smítkostroj (konstruktér Smítko starší) na stožár v objektu Stodská, odtud na jednostlivé přístupáky po 5.8GHz pojítky Trango, na přístupových bodech jsou zařízení Compex WPE 54G
takže asi tolik, jak píšu s Tomem se spojím osobně a dořešíme další povídání, aby bylo Stříbro informované, mějte se fajn, jdu dělat ............