Citovat:hanzi
...BBC...
Poslouchal, ale fakt naposledy na vojně, od tý doby nepamatuju neděli odpoledne, kdy bych byl v dosahu rádia... Teď už jsem víc doma, ale zase jsou jiný témata...
Citovat:svob.
Část Doupova se má zpřístupnit, psali to v novinách. V těch Alpách by mohly být pozůstatky z první světový.
Já jsem tady loni psal o Passo Falzarego. To je fakt zajímavý místo i pro pacifistu, jako jsem já... Nevím ale, jestli je něco takovýho možný i ve Slovinsku. Přecejen tam byl během CaK i potom poněkud jinej režim. Zjistím a popíšu.
Jinak jsem kdysi trávil s mojí chotí pár dní úplně na západě Süd Tyrol a tam je místo zvaný Stilfserjoch, neboli Passo Stelvio. To je dlážděná silnice přes hřeben z někdejšího Rakouska do Lombardie. Sama silnice je zážitek jako prase (joch je asi 3.000,- m/n,m....,) a celý to má vojenskej původ. Na tyrolský straně jsou ještě pozůstatky obrannejch pozic. Ve Stilfsu blbě a draze vařej a v květnu tam totálně chcípnul pes. Nejlíp je nahoře kolem ledovce Ortlera, ale to je na jiný vyprávění. Fakt je, že ta silnice vede do oblasti Livigno-Bormio (bezcelní zóna plná kšeftů s levnou kořalkou a lyžařskejch škol), odkud se vrátíte jednosměrnym tunelem přes Švajc zase do Tyrol... V tý tyrolský části je městečko Glurns (Glorenza) a to je další zážitek na zbytek života....
Svobodnej pohyb je zázrak...