Stříbro: stribro.net strom snk-ed ostrostřelci lan-párty |
Citovat:svob.
Zdar chlapi, nechci rušit, ale zajímal by mě ten přejetej BVP, jak to rozchodil, a taky ten VZP jak zešílel o pár stránek dřív.Nemám radost z cizího neštěstí, jen mě to zajímá.
Citovat:Cupák Mira
Čau Števo,přesně tak,jak to píšeš,to bylo.Já jsem byl po PŠ na druhém praporu,to byla přehlídka a spartakiáda.Proto jsem si spletl toho Šimuna.To byl můj velitel na druhém praporu.Pak nás dali na třetí prapor,kde mi velel Schun,než ho přejelo OT.Pak byl místo něho Šmerda.A nejlepší byl major Kurvička(tělocvikář).Toho jsem potkal pět let po vojně v Brně ve vinárně.Tak jsme zavzpomínali na spartakiádu.
Citovat:stefan
pre Juru z moravy:
nemôžem si spomenúť na tie "šípové pásy", a pritom som pár článkov vymenil, takže skôr mi tam pasuje "článkové pásy".Potom bol ešte jeden druh pásov, ktorý sa údajne používal pri dlhých presunoch "po vlastnej osi" za plnej premávky, ale aj to boli v podstate normálne pásy ale každý tretí, alebo každý piaty článok bol pogumovaný lebo oni sa tie pásy na asfalte hodne šmýkali ako na lade a to pogumovanie tomu šmýkaniu bránilo.
Citovat:O slavné cestě ze Stříbra na Slovensko se mluvilo ještě za našich časů. Používali to i jako strašák-v polní lahvi vždy čerstvá voda,co byste pili pokud písknou ostrý poplach s výjezdem na Slovensko jako ......Podle vyprávění byl Grečko i ve Stříbře.Slyšel jsem i cosi o jeho zájmu o knihovnu.MVáclav Albrecht
S OT-64 jsme v březnu 1973 při ostrém poplachu jeli ze Stříbra až na Zvolen VVP Horemláz. Dojeli jsme prakticky všichni, celý západní okruh. Tankový prapor jel taky po ose. V obci Vladislav u Brna pamatuji jak tank projel barák, prý zaseklá psůčka. V Telči na náměstí pamatuji Grečka a celé vedeníVS.
Citovat:Ano ,kapitán Prskavec robil v rokoch 1979-81 zvp... Velitela pluku kpt.Prochyru,ktorý odišiel do školy do Moskvi,v tých rokoch vystriedal kpt.Chupek.Asi o rok odišiel do Moskvi aj náčelník štábu kpt.Vitek,zvt robil pplk.Puta,večný nepriatel Prskavca,technika pluku robil kpt. Duchek (alebo Dufek) Ja som bol na rtz,mojim velitelom bol por. Marian Mečar.Bol to správy chlap,aj ked nám dal niekedy dobre zabrať.pamětník...
Byla zmínka o Prskavcovi,tak ten to na konci 70 a začátkem 80 let dotáhl na ZV pluku.Charakteristika je myslím povedená.Pak šel dělat kariéru mně neznámo kam, ale mám dojem že se sem tam objevil při prověrkách.No a Nešvara,ten se po revoluci nakrátko ve Stříbře opět mihnul.
Citovat:O tomhle přesunu se mluvilo hodně, hlavně technik kp.Suchý ten, když se něco vysypalo a krapet jsme ho podráždili, jeho bylo, vy by jste potřebovali zažít přesun na Zvolen, bando jedna. To jste museli dostat zabrat, hlavně řidiči a to nemluvím o osádkách tanků a jiné pásové techniky. Ty tanky musely být po takové cestě po silnicích rozklepaný dobře.Václav Albrecht
S OT-64 jsme v březnu 1973 při ostrém poplachu jeli ze Stříbra až na Zvolen VVP Horemláz. Dojeli jsme prakticky všichni, celý západní okruh. Tankový prapor jel taky po ose. V obci Vladislav u Brna pamatuji jak tank projel barák, prý zaseklá psůčka. V Telči na náměstí pamatuji Grečka a celé vedeníVS.
Citovat:Koukám,že Prochyra byl v Moskvě víc než doma.Za nás tam studoval rok a ani nás nemrzelo.že jsme ho neviděli.No a Prskavec to byl takovej Brouk Pytlík,ne že by všude byl,ale tak nějak postavou.Nedovedu si představit silnice po přesunu tankového praporu ,pokud se tanky nepřevážely na tahačích.MLacena 79-81Citovat:Ano ,kapitán Prskavec robil v rokoch 1979-81 zvp... Velitela pluku kpt.Prochyru,ktorý odišiel do školy do Moskvi,v tých rokoch vystriedal kpt.Chupek.Asi o rok odišiel do Moskvi aj náčelník štábu kpt.Vitek,zvt robil pplk.Puta,večný nepriatel Prskavca,technika pluku robil kpt. Duchek (alebo Dufek) Ja som bol na rtz,mojim velitelom bol por. Marian Mečar.Bol to správy chlap,aj ked nám dal niekedy dobre zabrať.pamětník...
Byla zmínka o Prskavcovi,tak ten to na konci 70 a začátkem 80 let dotáhl na ZV pluku.Charakteristika je myslím povedená.Pak šel dělat kariéru mně neznámo kam, ale mám dojem že se sem tam objevil při prověrkách.No a Nešvara,ten se po revoluci nakrátko ve Stříbře opět mihnul.
Citovat:No mne pripadal kpt.Prskavec vsade bol a vsetko vedel,par krat som ho viezol uazom,ale nemal som s nim dobre skusenosti..VítekCitovat:Koukám,že Prochyra byl v Moskvě víc než doma.Za nás tam studoval rok a ani nás nemrzelo.že jsme ho neviděli.No a Prskavec to byl takovej Brouk Pytlík,ne že by všude byl,ale tak nějak postavou.Nedovedu si představit silnice po přesunu tankového praporu ,pokud se tanky nepřevážely na tahačích.MLacena 79-81Citovat:Ano ,kapitán Prskavec robil v rokoch 1979-81 zvp... Velitela pluku kpt.Prochyru,ktorý odišiel do školy do Moskvi,v tých rokoch vystriedal kpt.Chupek.Asi o rok odišiel do Moskvi aj náčelník štábu kpt.Vitek,zvt robil pplk.Puta,večný nepriatel Prskavca,technika pluku robil kpt. Duchek (alebo Dufek) Ja som bol na rtz,mojim velitelom bol por. Marian Mečar.Bol to správy chlap,aj ked nám dal niekedy dobre zabrať.pamětník...