Stříbro: stribro.net strom snk-ed ostrostřelci lan-párty |
Citovat:No myslím, že kdybych některýmu VZP zavolal, že mu doma někdo souloží s manželkou, tak napřed si projde rajony, zkontroluje knihu odchodů a příchodů, přezkouší stráž z povinností strážného, prohlédne uklizenost ložnic a skříněk a pek odejde řešit situaci domů.Pak by si na nás zchladil žáhu.Neříkám, že šlo zrovna o Králíka,ale mám dojem, že si hodně gum na nás vylejvalo zlost za svoje osobní prohry.Feketemu přeji vše nejlepší k narozkám.pamětník...
Je tohle problém jenom vojny ??Tím nechci říci že tam takových nebylo.Jestli zrovna Králík ?
Citovat:Je vidět,že Půta byl zlý duch několika generací.My jsme ho zažili v letech 76-78 a nezměnil se.Jak už jsem psal na síni tradic byl oslavován hrdinský čin při seskoku padákem.Nevíš o tom něco?Vykládal nám o tom i Sazama.Neznal jsi ho?MJ.Krejčiřík
Vážení přátelé!Jako voják základní služby jsem narukoval na podzim roku1963 k VU 8015 do Stříbra.Po přijímači jsem byl převelen do výsadkového střediska VU Luštěnice,kde jsem absolvoval poddůstojnickou školu a provedl několik seskokků z balonu.Po návratu zpět do Stříbra jsem byl přeškolen na zdravotníka,jelikož jim jeden scházel.Velitelem praporu byl v tuto dobu mjr.HUSÁR,pravděpoodobně trvale bytem Hodonín.Pak jsem sloužil dole na ošetřovně,poblíže kotelny.Hlavním lékařem byl kpt.MUDr.PLECHÁČ.Vedoucím lékárny nadrotmistr JÁN.Ač oba vojáci z povolání,velmi přátelští a slušní lidé.Velmi rád na tuto dobu vzpomínám.Měl jsem se tam velice dobře.Pravý opak však byl nějaký kpt.PŮTA.Dnes již tito pánové pokud žijí mohou mít tak kolem 75-ti let ne-li více.Dále zde také v tuto dobu sloužil npor.JOCH,bytem Milotice u Kyjova.Pokud by nekdo o techto bývalých vojácích něco věděl,sdělte jako příspěvek nebo na e-mail jkkyjov@seznam.cz.DĚKUJI.
Citovat:Přesně tohle jsem měl na mysli.Sazama to komentoval jako,že se o hrdinský čin nejednalo,že to byl jenom reflex,ale obrovská fotka visela v síni tradic.Půta a vraždění zvěře byla taky známá věc.Nějakého Svobodu v hodnosti kpt. pamatuji jako deveťáka když jsem nastoupil na vojnu,ale pak nějak zmizel a nepamatuji se kde byl.MVáclav Albrecht
Pamatuju na fotku jak níže letící paragán zachytil za neotevřený padák smolaře a zachránil mu život. Pak vzpomínám na Půtu a jeho srnce, Majera, Jancyka, Svobodu, Kurvičku a Šmajdu s kterým jsem se v červenci na bráně potkal.
Citovat:Chci reagovat ještě na kpt.PŮTU.OM.VítekCitovat:Je vidět,že Půta byl zlý duch několika generací.My jsme ho zažili v letech 76-78 a nezměnil se.Jak už jsem psal na síni tradic byl oslavován hrdinský čin při seskoku padákem.Nevíš o tom něco?Vykládal nám o tom i Sazama.Neznal jsi ho?MJ.Krejčiřík
Vážení přátelé!Jako voják základní služby jsem narukoval na podzim roku1963 k VU 8015 do Stříbra.Po přijímači jsem byl převelen do výsadkového střediska VU Luštěnice,kde jsem absolvoval poddůstojnickou školu a provedl několik seskokků z balonu.Po návratu zpět do Stříbra jsem byl přeškolen na zdravotníka,jelikož jim jeden scházel.Velitelem praporu byl v tuto dobu mjr.HUSÁR,pravděpoodobně trvale bytem Hodonín.Pak jsem sloužil dole na ošetřovně,poblíže kotelny.Hlavním lékařem byl kpt.MUDr.PLECHÁČ.Vedoucím lékárny nadrotmistr JÁN.Ač oba vojáci z povolání,velmi přátelští a slušní lidé.Velmi rád na tuto dobu vzpomínám.Měl jsem se tam velice dobře.Pravý opak však byl nějaký kpt.PŮTA.Dnes již tito pánové pokud žijí mohou mít tak kolem 75-ti let ne-li více.Dále zde také v tuto dobu sloužil npor.JOCH,bytem Milotice u Kyjova.Pokud by nekdo o techto bývalých vojácích něco věděl,sdělte jako příspěvek nebo na e-mail jkkyjov@seznam.cz.DĚKUJI.
Citovat:Takhle nás nechal stát vel.pluku Kuba.Z jeho strany to byl úlet.Jinak ho beru jako schopného,inteligentního člověka.MVáclav Albrecht
Vzpřímenou chůzí, zformovanou čepicí mi Honza připomínal Heydricha, v dobách kdy někdo utekl na pivo, byla sobota večer venku zima, Půta opivněn nás nechal stát na buzeráku dokud se nevrátil. Navzdory předpisům a slušnosti, přál bych mu slyšet naše nadávky.
Citovat:To je nejlepší for,který jsem slyšel.K Půtovi se jenom přiblížit na sto metrů byla jistota vězení a někdo mu řekne do očí dědku.Škoda,že jsem to neviděl.Půta byl poslední z lampasáků ,který číhal na bráně a vytahoval z davu již civilisty,při odchodu do zálohy.Dělal jim osobní prohlídku a šupem je posílal do basy.Věčně v lihu.Krví podlité oči blázna,kterému je radno se vyhnout.Msvob.
Nechápu co furt máte proti Půtovi.V roce 93 ho jako velitele PZH zajímalo jenom aby mu z chlívku neutekl plemenný vepř Véna.Jeden kolega v přijímači mu dokonce řekl-"Co je ti do nás dědku".Až pak jsme dozvěděli kdo to byl mjr. Půta.
Citovat:svob.
Nechápu co furt máte proti Půtovi.V roce 93 ho jako velitele PZH zajímalo jenom aby mu z chlívku neutekl plemenný vepř Véna.Jeden kolega v přijímači mu dokonce řekl-"Co je ti do nás dědku".Až pak jsme dozvěděli kdo to byl mjr. Půta.
Citovat:hanzi
To je svatá pravda. Kuba byl voják, ale jednou jsem ho na Doupově taky zažil blbnout, když se cosi posralo na divizním cvičení, Kubu vyjebali plukovníci a pak celý VÚ 8015 včetně pánů důstojníků musel běhat po kopcích. U TPR to ale obecně býval takový místní folklór po střelbách.
Citovat:Jakou měl hodnost nevím, měl na sobě civilní modráky.Václav Albrecht
Jakou měl v 93 hodnost, pořád major?