Re: pozdrav zo Slovenska, priatelia
Autor:
Sumavak7880 (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2015 19:07
Zdravím tě Jaroslave do Žiaru nad Hronom.
Trochu jsi mě zmátl se jmény Hora, Pokluda, Šmerda, ti byli snad ve velení 3. praporu, já když jsem odcházel v září 1980 do civilu, tak na 1. praporu byli Krásný, Gula, Rus politruk, Barančík, Vafek, por. Havlík technik pr. Šenk zbrojíř praporu. Mohu ti říct, že jak jsem se rozhodl se tě optat, kdy jsi odcházel ze Stříbra a na které rotě jsi byl, abych se trochu zorientoval, najednou s hrůzou jsem zjistil, že mám dost důkladné výpadky v paměti, protože velitele rot a ty ostatní jsem si dokázal vybavit, holt kdybych se ustřelil, berte to s rezervou. Je to ostuda, ale nevzpomenu si ani jak byly očíslované čety jednotlivých rot. Mně to vychází, že jsi byl na 1 rotě v druhém patře. Já byl na 1. rotě, cimra ČTZ na konci chodby. Jedno je jisté, aspoň u mě. Jak se musím potýkat novými informacemi a čím dál většími objemy čísel, předpisů a všeho možného, tak tím víc se začínají vytrácet vzpomínky na všechno možné včetně vojny, ještě před 5 lety bych se tomu s chutí vysmál, ale teď v koutku duše doufám, že mi to všechno proboha snad nebere ten oný k...t němec, jak říkal velmi často Jarda Šenk. Na obalu knihy o spartakiádě z 1980 jsem našel fotku kluků, ale bohužel velmi malou, z první roty, hned po vojně jsem si byl jistý, teď jsem si jistý jen u kluků se kterýma jsem sloužil celé dva roky. Jsi jeden z mála, kteří sloužili přibližně ve stejné době, co sem napsali, tak doufám, že mi odpovíš. Zdraví Tě Šumavák.