Ahoj fekete (a spol), to sa ti teda žije v tej Prahe ked tam tam máš samé mladé Slovenky

, patrilo by sa ti niečo na výmenu poslať
Nemyslím si ale, že by išlo o nejakú "mimořádku" a toto si dovolím tvrdiť aj ked som len laik. Vieš na východnom slovensku ešte stále žije dosť ľudí čo poberajú americký dôchodok, lebo aj ich manželia alebo rodičia pracovali v USA a to ešte v 30.-tych rokoch. O Slovákoch je znám, že sú po celom svete, ale je mi jasné, že to nieje vyložene Slovenské špecifikum.
Ďalší dôvod môže byť aj to, že u vás sú tie platy o niečo vyššie, ale to ja zase nepoznám náklady a výdavky, takže neviem, ale zarábalo sa viac aj za komoušou. K nám chodia za lepšími platmi Ukrajinci a Bulhari napr. k vám Slováci, no a vy Češi dalej na západ takto to teraz funguje. Myslím si aj, že pre drvivú väčšinu Slovákov je Praha nateraz len náhradné riešenie pre tých, ktorí vlani prišli o prácu napr. v Irsku či Anglicku a je im jasné že doma by mohol byť problém či už so zamestnaním alebo výškou zárobku, tak si našli kompromis-Prahu a je im to jedno pretože mnohí z nich ešte na Slovensku ani nepracovali, lebo zo školy išli hned "von". A určite aj politická situácia, povesť lacnej pracovnej sily a všeličo iné nehrá za atraktyvitu Slovenska, ale uvidíme možno po voľbách.

Netvrdil by som teda že sa u nás deje niečo čo inde nie, snád len to že mi už máme (dúfam) väčšinu reforiem za sebou.
Snád sme touto témou fekete niekoho nesrali, ale keby náhodou tak "prepóčte"
P.S.
stefan.revai@zoznam.sk - pre istotu
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil stefan (07.06.2010 18:54)