Citovat:kpt. ve výslužbě
To si piš, že jsem s vámi sloužil...Tebe si možná vybavuji z toho rozhlasového vozu z nástupiště útvaru...
To taky, ale spíš z VŠCéček. Jezdil jsem se štábem, protože kpt. Zbůr (přes svoji funkci) neměl štábák, tak si bral rozhlasák i s pucflekem Hajduchem, kterej nebyl ani v SSM. Já jsem na ty akce jezdil vyloženě rád, protože jsem vypadnul z těch hnusnejch kasáren. Pamatuju si taky, že se tam k nám záklaďákům velení chovalo docela slušně, o nějaký "buzeraci" nemola bejt řeč. Slušně se i vařilo a my jedli to samý, co vy. Dal se tam sledovat "přirozenej nepřítel" z úplně jinýho pohledu, než "doma". (Nebrali jste nás jenom na mejdany, což byla vaše smůla...) Když písaři nestíhali, tak mě Kuba vytáhl z pelechu a už už jsem čmáral po mapách s nima. Zvláštní je, že jsem se to příšerný "písmo" nikdy pořádně nenaučil, a to jsem měl
Písmo! ve škole 2 roky jako předmět. Byl to hroznej paskvil. Voskovky mi šly skvěle a byla to sranda...
Ale: Hlavně jsem jezdil promítat, pouštět rádio a ozvučovat nástupy na Doupov. Vy jste všichni mrzli a já se na vás díval z okna rozhlasáku a "bufík" hučel, já byl v tričku a ve sluchátkách jsem měl "Laxík". Přitom jsem tehdy, možná jeden z mála, nebo taky jedinej v útvaru, uměl bezpečně spát ve sněhu při -20 třeba tejden. Ale, proč bych to dělal pro Husákovu armádu, že?...
Nic z toho ale nestálo za jednu minutu v civilu...
Sloužil jsem, jak jsi asi poznal, s Mirkem Vítkem (knihovník), tak se můžeme kontrolovat, jestli nám už skleróza nezačíná dělat ostudu (stýkáme se stále). Od vojny jsem Stříbro navštíl jen v roce '91, když jsme tam u lesáků vyjednávali skautskej tábor na Kosovym potoce (to jsem kasárna ještě programově vynechal) a potom až letos v červenci v rámci mýho toulání po Tachovsku. Kasárna se bourají, což je dobře. Myslím, že skanzen tohoto typu rozhodně nikomu chybět nebude a parcela je to skvělá. Pustili mě dovnitř, udělal jsem pár fotek a ukázal jsem prostředníček smětem ke štábu a k tomu všemu.

Pocity byly nad očekávání chladný, bejvalej II. a III. prapor už nestojí (dobře mu tak...), všude plevel a nálety, bodláky i v asfaltu... Jak jsem psal výše: Důkaz pomíjivosti naprosto všeho...
Díky, že se's k "nám" přidal