Stříbro: stribro.net strom snk-ed ostrostřelci lan-párty |
Citovat:Psy jsme nepotřebovali, stačil nám štěkot a vrčení gum.I když pes by se na zahřátí hodil.Mám ale obavy, že by asi zašel hladem.Zdenek Hajduch
A co pes? Na toho jste úplně zapomněli...
Citovat:Zdenek Hajduch
Koukám, že je tady o víkendu nějak živo. Že nejste někde na čundru... U nás už leží sníh a pěkně mrzne.
S tou technikou je to fakt, všechno jde šíleně rychle dopředu nebo kam, ale je to fofr... Když jsem šel na vojnu, neměl jsem ani magič a domů jsem se vrátil jako vyškolenej "dýdžej" na slušnym mixpultu, řidičák jsem si udělal teprve v roce '89 a teď drandím po celý Evropě a o tom kompu ani nemluvim... Furt se člověk musí něco novýho učit, ale to je dobře. Akorát nevím co se bude dít, až to všechno přestane fungovat. To bude mazec...
Citovat:hanzi
Mám jeden dotaz na Ládíka. Asi před půl rokem jsem měl diskusi s kamarádem, na téma motory T54 . Mě jsem za to, že nám cpali do hlavy, že to mělo motor 2x Tatra do V, ale on mi tvrdil cosi o ruském typu, tak nevím... Dík
Citovat:hanzi
To ti musí zodpovědět někdo kompetentní. Já jsem tyto adrenalínové sporty zkusil spíš ze zvědavosti, abych zjistil o co jde a také proto, že mi to nikdo nenařídil. Opuštění vozidla nouzákem se trénovalo bezpečně, ale jestli i pod vodou, netuším.
Citovat:Ano, podstatný. Ty zbraně si jsou jen podobné (je ale možné, že se konstruktéři 58čky nechali vzhledem Kalašnikova inspirovat) - jinak mají zcela odlišný závěr - jiný princip (oba ale využívají k zpětnému pohybu odvod části plynů z hlavně při výstřelu) a u AK47 je tělo plechový výlisek (jednoduchá výroba - proto ho dělají i Arabové na koleně), kdežto tělo vz. 58 je obráběné z odlitku - na koleně to asi udělat nejde.stefan
...a táto druhá otázka-, ja mám pocit, že je rozdiel medzi českým samopalom vz.58, a kalašnikovom, alebo sa mýlim ???
Citovat:Jsou to zcela rozdílné konstrukce - viz má odpověď Štefanovi. Podoba tam ale opravdu je značná.fekete
sloužil jsem v tom ojedinělém čase, kdy si šlo zvolit službu se zbraní či beze zbraně (a nebyla to civilka) - taky to vydrželo asi jen dva roky, pokud vím, a proto jsem samopal držel v ruce až u P ČR, ale to je zase jiná historie - ve zbraních se moc nevyznám, vlastně vůbec, měl jem zato, že český Sa a kalašnikov je stejný systém (pouze s různými tvarovými nuancemi)